Evenementen

Rockparty Het Verschil

In het najaar van 2010 kwam bij Benny, uitbater van café Het Verschil te Betekom, de gedachte op om een klein rockfestival te organiseren ter hoogte van het café. Na enkele weken van brainstorming was de kogel door de kerk, Rockparty “Het Verschil” was geboren.

Benny zette zijn schouder onder het festivalproject (welke hij zijn”geesteskind” noemde) en ja met de nodige sponsoring en de logistieke medewerking van de gemeente en een handvol bereidwillige medewerkers was de eerste Rockparty op 14 mei 2011 een feit. Met optredens van een drietal lokale groepen kregen zij een publiek van een 300-tal mensen op de been. Dit was een groot succes, welke organisator Benny te baat nam om Betekom een heus klein rockfestival te geven.

Door de jaren heen probeerde organisator Benny Jennen een steeds betere affiche na te streven en met steun van de gemeente kunnen ze in 2016 op een professioneel podium werken. Bij de zevende editie kon de organisator ook de primeur stellen om zijn eerste buitenlandse groep aan te kondigen.